Приручници за матурски испит за профиле ЕТ и ППТ

Приручници за матурске испите за образовне профиле економски техничар (ЕТ) и правно-пословни техничар (ППТ), објављени су на сајту ЗУОВ-а, на линку: https://zuov.gov.rs/zavrsni-ispit-i-maturski-ispit-srednje-strucno/.

Приручници на језицима националних мањина ће накнадно бити објављени, тренутно су на превођењу.

Јануарски рок за матурски испит и завршни испит 2022/23. године

Теоријски део матурских и завршних испита, у јануарском року,  који се реализују на националном нивоу у подручјима рада Економија, право и администрација и Трговина, угоститељство и туризам,  одржаће се у уторак, 24. јануара 2023. године у 10:00 часова.

На интернет страници ЗУОВ-а постављен је линк за пријаву школа које имају кандидате за јануарски рок: https://zuov.gov.rs/zavrsni-ispit-i-maturski-ispit-srednje-strucno/

Рок за пријаву је 20. јануар 2023. године.

Обука ЗУОВ-а за наставнике у образовном профилу ФРТ

Дана, 16.12.2022. године, У Првој економској школи у Београду и Економској школи у Чачку, реализована је обука ЗУОВ-а за настивнике који реализују наставу новом образовном профилу ФРТ.

Обука је реализована у сарадњи Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа РС (ЗАЈЕДНИЦА), под називом: „Имплементација планова и програма заснованих на исходима за образовни профил Финансијско-рачуноводствени техничар“.

XI Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ – Сокобања

Од 7. до 9. децембра 2022. године, у Врњачкој бањи, одржана је једанаеста  редовна Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ. Ова Скупштина је била и изборна за четврти сазив за Председника, чланове Управног одбора и Надзорног одбора.
Домаћини Скупштине су били Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић“ из Сокобање и Милорад Гавриловић, директор Правно-пословне школе Ниш из Ниша. 
Учествовала је 51 школа са 63 представника.
Скупштину је отворио председник општине Сокобање, г-дин Миодраг Николић.
Гости Скупштине су били представници ЗУОВ-а Маријана Лазаревић и Драгана Бувач Грушановић, Економског факултета из Београда проф. др Емилија Манић,  Универзитета Сингидунум проф. др Мирослав Кнежевић и Предраг Обрадовић.

Захвалнице за изванредну сарадњу у школској 2021/22. години добиле су следеће институције: Економски факултет из Београда, Факултет за банкарство, осигурање и финансије – ББА, Универзитет Сингидунум, Удружење банака Србије – УБС и град Пирот.

Преузмите закључке са једанаесте Скупштине ЗАЈЕДНИЦЕ: ZAKLJUCCI 11. Skupstinа-Sokobanja-7. – 9.12.2022-korekcija -14122022

Најава и пријава за XI Скупштину ЗАЈЕДНИЦЕ – Сокобања 2022.

XI Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ реализоваће се од 7. до 9. децембра 2022. године у Сокобањи у хотелу „Бањица“.

Пријава и резервација смештаја учесника Скупштине се обавља на линку: ПРИЈАВА И РЕЗЕРВАЦИЈА СМЕШТАЈА

Преузмите понуду хотела: Ponuda – Hotel Banjica

Преузмите дневни ред,и агенду:

00-DNEVNI RED- XI SKUPSTINA ZAJEDNICE- 7. do 9. decembar 2022-Sokobanja-26112022

01-Agenda XI Skupstina- 7. do 9. decembar 2022-Sokobanja-26112022

Састанак УО бр. 9 – Краљево

Девети састанак Управног одбора ЗАЈЕДНИЦЕ, у трећем сазиву,  одржан је у четвртак и петак, 24. и 25. новембра 2022. године,  у Краљеву.

Домаћин састанка је била Економско-трговинска школа у Краљеву.

Преузмите закључке са састанка: Zakljucci UO-br. 9-Kraljevo-24.-25.11.2022

Најава XI Скупштине ЗАЈЕДНИЦЕ

XI Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ реализоваће се од 7. до 9. децембра 2022. године у Сокобањи.

Позив, дневни ред и материјал за седницу биће достављен школама у току ове недеље.

 

Августовски рок за матурски испит и завршни испит 2021/22. године

Теоријски део матурских и завршних испита у августовском року 2022. године, који се реализују на националном нивоу у подручјима рада:

  • Економија, право и администрација и
  • Трговина, угоститељство и туризам

одржаће се у четвртак, 25. августа 2022. године у 10:00 часова.

Школе ће у наредном периоду добити обавештење од ЗУОВ-у о начину и роковима пријављивања за августовски испитни рок.

На интернет страници ЗУОВ-а постављен је линк за пријаву школа за августовски рок: https://zuov.gov.rs/zavrsni-ispit-i-maturski-ispit-srednje-strucno/

Рок за пријаву је 20. август 2022. године.

Додела диплома победницима републичких такмичења у 2021/22. години

У четвртак, 23. јуна 2022. године, у просторијама Удружења банака Србије, одржан је пријем за ученике победнике свих републичких такмичења одржаних у оквиру ЗАЈЕДНИЦЕ у школској 2021/22. години, као и за њихове менторе.

На пријему су уручене дипломе ученицима и захвалнице њиховим менторима од стране  члана УО ЗАЈЕДНИЦЕ Зорице Маравић и председника Скупштине ЗАЈЕДНИЦЕ Владана Ницовића.

Пријему су присуствовали представница УБС др Слађана Средојевић, декан Универзитета Сингидунум проф. др Лидија Барјактаровић, представница ЗУОВ-а Маријана Лазаревић, члан УО Имре Зомбори  и председник УО мр Милибор Саковић.

За ученике и њихове менторе  организован је излет на Авалу и посета торњу.

Овом приликом се захваљујемо покровитељима који су омогућили реализацију овог догађаја, Удружењу банака Србије и Универзитету Сингидунум.

Преузмите списак ученика победника такмичења и њихових ментора: POBEDNICI Republickog takmicenja i mentori 2021-22-

Преузмите фотографије: Slike-Dodela diploma i zahvalnica-UBS-23062022 -SAJT

Састанак УО бр. 8 – Пирот

Осми састанак Управног одбора ЗАЈЕДНИЦЕ, у трећем сазиву,  одржан је у понедељак и уторак, 23. и 24. маја 2022. године,  у Пироту.

Домаћин састанка је била Економска школа Пирот у Пироту..

Преузмите записник и закључке са састанка: Zapisnik UO-br. 8-Pirot-23-24.05.2022