Јануарски рок за матурски и завршни испит 2023/24. године

Теоријски део матурских и завршних испита, у јануарском року 2023/24. године,  који се реализују на националном нивоу у подручјима рада Економија, право и администрација и Трговина, угоститељство и туризам,  одржаће се у уторак, 30. јануара 2024. године у 11:00 часова.

На интернет страници ЗУОВ-а постављен је линк за пријаву школа које имају кандидате за јануарски рок: https://zuov.gov.rs/zavrsni-ispit-i-maturski-ispit-srednje-strucno/

Рок за пријаву је 19 јануар 2024. године до 15 часова..

Најава XII Скупштине ЗАЈЕДНИЦЕ

XII Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ реализоваће се од 23. до 25. јануара 2024. године у Чачку.

Домаћин Скупштине је Економска школа из Чачка.

Позив за учешће и могућност резервације смештаја, школе ће добити  у току следеће недеље.

Састанак УО бр. 3 (у четвртом сазиву) – Сремска Митровица

Трећи састанак Управног одбора ЗАЈЕДНИЦЕ, у четвртом сазиву,  одржан је у среду и четвртак, 13. и 14. децембра 2023. године,  у Сремској Митровици.

Домаћин састанка била је Економска школа „9. мај“.

Преузмите закључке са састанка: ZAKLJUCCI sa sastanka UO br. 3-Sremska Mitrovica-13.-14.12.2023

Реализована обукa ЗУОВ-a за наставнике у образовном профилу Економски техничар

Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) реализовао је први део обуке „Програми наставе и учења у cкладу са  стандардима квалификација за наставнике у образовном профилу Економски техничар.

Обука је реализована у Економској школи у Чачку, 07.12.2023. године и у Првој економској школи у Београду, 08.12.2023. године.

Захвалница и плакета

На 10. међународној конференцији ФИНИЗ, одржаној 07.12.2023. године у Београду, нашој ЗАЈЕДНИЦИ је уручена плакета и захвалница за дугогодишњу успешну сарадњу.

Плакету и захвалницу од Универзитета Сингидунум примио је председник Скупштине, Владан Ницовић.

 

Oбукa ЗУОВ-a за наставнике у образовном профилу Економски техничар

Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) је припремио обуку „Програми наставе и учења у cкладу са  стандардима квалификација – образовни профил Економски техничар.

Обука је акредитована и доноси 8 бодова стручног усавршавања а организована је по хибридном моделу: 4 сата непосредног рада и 4 сата онлајн.

 Реализација првог дела обуке је заказана:

07.12.2023. године у Економској школи у Чачку, са почетком у 10 и 30 часова, за школе које припадају регионима Запад и Југ-исток.

08.12.2023. године у Првој економској школи у Београду, са почетком у 10 и 30 часова, за школе који припадају регионима Центар и Север.

Потребно је да школе делегирају једног наставника економске групе предмета, који предаје у образовном профилу Економски техничар. Пријава се обавља попуњавaњем упитника који је достављен директорима школа.

Рок за пријаву је среда  06.12.2023. године.

Наставници који буду присуствовали обуци добиће  могућност да у својим школама изврше дисеминацију и да на тај начин сви наставници добију прилику да се информишу као и да добију уверење о савладаној обуци која је акредитована и доноси 8 бодова стручног усавршавања.

Други део се организује онлајн, почетком другог полугодишта. Онлајн део обуке је немодериран, а детаљно обавештење о  начину регистрације и приступу обуци добиће на првом делу.