Састанак УО Заједнице – бр. 4

Четврти састанак УО ЗАЈЕДНИЦЕ одржан је 20. октобра 2012. у Првој економској школи у Београду. Донете су следеће одлуке:

  1. Једногласно усвојен Финансијски извештај Заједнице за 2011. годину.
  2. Донета је одлука да се упути допис свим школама домаћинима такмичења, да организују округли сто на коме ће разматрати правилнике о такмичењима и дати предлоге за евентуалне измене и допуне за следећу школску годину.
  3. Донета је одлука да се контактирају приватни факултети помогну у финансирању такмичења.
  4. Донета је одлука да се постигне договор са факултетима да сносе трошкове за своје професоре који састављају задатаке за републичка такмичења.
  5. Донета одлука да се предложи МПН да рационалније организације потписивања уговора са директорима школа домаћина такмичења.
  6. Донета одлука о представницима Заједнице који ће присуствовати републичким такмичењима и да се о томе школе домаћини званично обавесте.
  7. Донета је одлука да се пошаље допис школама о начину плаћања чланарине и након извршене уплате пошаље рачун.
  8. Донета је одлука да се предложи Заводу за унапређивање образовања и васпитања да укључи представника Заједнице као члана за припрему матуре (представник је Саковић Милибор)
  9. Донета је одлука да се од Завода за унапређивање образовања и васпитања тражи обавештење о резултатима прошле матуре.
  10. Донета је одлука да се од Завода тражи информација путним трошковима професора-сарадника Завода.
  11. Донета је одлука да чланови Заједнице у комисији Пројекта за имплементацију нових профила буду Ницовић Владан и Саковић Милибор.

Прва Скупштина Заједнице

У петак, 16. децембра 2011. године одржана је прва Скупштина Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и туростичко-угоститељских школа Републике Србије. Скупштина је одржана свечаној сали Прве економске школе у Београду и присуствовало је 77 школа.