Почиње IX циклус пројекта „Кухињски калфа“

Од 15. октобра 2019. године, почиње девети циклус „Кухињског калфе“, серијала Јутарњег програма РТС-а који привлачи пажњу јавности широм Србије, на телевизији и платформама доступним младима https://www.facebook.com/Kuhinjski-Kalfa-696268700402626/

Захваљујући подршци Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа Србије, ми смо од 2010. године  представљали оригиналне рецепте, али и образовне програме Ваше школе публици најгледанијег јутарњег програма у нашој земљи. У овој школској години, важно је да рецепти имају најмање један локални састојак.

Без Вашег учешћа, ова акција не би била толико значајна. Уколико желе да учествују, школе могу да се пријаве нашем најближем дописништву.

Многе од њих су већ успоставиле контакт.

Саша Барбуловић, одговорни уредник Региона, (Јутарњи програм и Београдска хроника), Информативни програм РТС

ЕУРОПЕН-ПЕН – Резултати анкете

Рок за достављање одговора на анкету је био 30.09.2019. године.

Одговор су доставиле 33 школе.

Резултати анкете за начин плаћања/неплаћања чланарине за чланство у ЕУРОПЕН-ПЕН-у су следећи:

Опција 1: Чланарину за ЕУРОПЕН-ПЕН расподелити подједнако на све школе у оквиру годишње чланарине ЗАЈЕДНИЦИ (16 школа)

Опција 2:  Чланарину за ЕУРОПЕН-ПЕН расподелити само на школе које имају Виртуелна предузећа у оквиру годишње чланарине ЗАЈЕДНИЦИ (13 школа)

Опција 3:  Не плаћати чланарину  и одустати од чланства ЕУРОПЕН-ПЕН-у и свих бенефита. У том случају школе које желе да учествују на међународним сајмовима морају самостално да  намирују обавезе према ЕУРОПЕН-ПЕН-у (4 школе)