Састанак УО Заједнице бр. 16 у Београду

Шеснаести састанак УО Заједнице одржан је 23. маја 2014. године, у Првој економској школи у Београду. Састанку су присуствовали сви чланови УО.

Преузмите закључке са састанка: Zakljucci sa UO Zajednice br. 16-23 maj 2014-Beograd

Обавештење ГИЗ-а о донацији

Донација ГИЗ-а за школе које имају образовни профил Трговац се пролонгира за следећу школску годину.

Прочитајте комплетан текст обавештења ГИЗ-а:

„Као што знате, првобитно је било планирано  да се опрема која је нова у стандарду опреме за ревидирани профил Трговац  додели школама које су уписала ученике у овом профилу школске 2013/14. године. Међутим, како ниједна школа осим Трговачке из Београда ове године није радила по новом плану и програму, закључили смо да нема смисла набављати опрему за текућу школску годину.

У договору са Министарством просвете, науке и технолошког развоја одлучено је да се опрема додели оним школама које од септембра 2014. године буду имале уписане ђаке у трогодишњем профилу Трговац пошто ће те школе морати да раде по ревидираном курикулуму, а самим тим ће им бити потребна и нова опрема. У процес набавке кренућемо по завршетку јунског уписног рока кад будемо знали бар оквирно о колико школа се ради.“

 

 

Матурски испит 2013/14. за ученике ПА,ФА,К,СО, БС и Туристичког техничара

Торијски део матурских и завршних испита за ученике смера ПА, ФА, К, СО, БС и Туристичког техничара ће се одржати у уторак, 10. јуна 2014. године у 10:00.

Републичко такмичење – Основи реторике и беседништво – Нови Пазар 2013/14.

Републичко такмичење из Основа реторике и беседништва одржано је 25. и 26. априла 2014. године у Новом Пазару.

На такмичењу је учествовало 10 школа.

Екипни победник такмичења је Правно-пословна школа из Ниша.

Преузмите извештај са такмичења: RT-Osnovi retorike i besednistva-Izvestaj-Novi Pazar-25-26-04-2014

Преузмите ранг листе по екипама и по дисциплинама: RT-Osnovi retorike i besednistva-Rang lista ekipna i po discilinama-Novi Pazar-25-26-04-2014