Јануарски рок за матурски испит и завршни испит 2022/23. године

Теоријски део матурских и завршних испита, у јануарском року,  који се реализују на националном нивоу у подручјима рада Економија, право и администрација и Трговина, угоститељство и туризам,  одржаће се у уторак, 24. јануара 2023. године у 10:00 часова.

На интернет страници ЗУОВ-а постављен је линк за пријаву школа које имају кандидате за јануарски рок: https://zuov.gov.rs/zavrsni-ispit-i-maturski-ispit-srednje-strucno/

Рок за пријаву је 20. јануар 2023. године.

Обука ЗУОВ-а за наставнике у образовном профилу ФРТ

Дана, 16.12.2022. године, У Првој економској школи у Београду и Економској школи у Чачку, реализована је обука ЗУОВ-а за настивнике који реализују наставу новом образовном профилу ФРТ.

Обука је реализована у сарадњи Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа РС (ЗАЈЕДНИЦА), под називом: „Имплементација планова и програма заснованих на исходима за образовни профил Финансијско-рачуноводствени техничар“.

XI Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ – Сокобања

Од 7. до 9. децембра 2022. године, у Врњачкој бањи, одржана је једанаеста  редовна Скупштина ЗАЈЕДНИЦЕ. Ова Скупштина је била и изборна за четврти сазив за Председника, чланове Управног одбора и Надзорног одбора.
Домаћини Скупштине су били Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић“ из Сокобање и Милорад Гавриловић, директор Правно-пословне школе Ниш из Ниша. 
Учествовала је 51 школа са 63 представника.
Скупштину је отворио председник општине Сокобање, г-дин Миодраг Николић.
Гости Скупштине су били представници ЗУОВ-а Маријана Лазаревић и Драгана Бувач Грушановић, Економског факултета из Београда проф. др Емилија Манић,  Универзитета Сингидунум проф. др Мирослав Кнежевић и Предраг Обрадовић.

Захвалнице за изванредну сарадњу у школској 2021/22. години добиле су следеће институције: Економски факултет из Београда, Факултет за банкарство, осигурање и финансије – ББА, Универзитет Сингидунум, Удружење банака Србије – УБС и град Пирот.

Преузмите закључке са једанаесте Скупштине ЗАЈЕДНИЦЕ: ZAKLJUCCI 11. Skupstinа-Sokobanja-7. – 9.12.2022-korekcija -14122022